Проти суддів, що зняли арешт з паперів Януковича, порушили справу

Вівторок, 26 травня 2015, 18:34

Щодо суддів Апеляційного суду Києва, які зняли арешт із цінних паперів Олександра Януковича, розпочато кримінального провадження.

Про це повідомили у Генпрокуратурі.

"У засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація про зняття арешту із належних сину екс-Президента України Януковичу О.В. акцій ПАТ"Всеукраїнський банк розвитку", арештованих за клопотанням Генеральної прокуратури України у квітні 2014 року", - заявили у ГПУ.

Там зазначили, що 14 квітня ухвалою Апеляційного суду міста Києва було частково задоволено апеляційну скаргу уповноваженої особи фонду гарантування вкладів та "з метою відновлення фінансового стану банку шляхом його продажу, знято арешт із належних підозрюваному Януковичу О.В. 100% акцій зазначеного банку".

Проте, оскільки мета арешту (конфіскація майна обвинуваченого за вироком суду та звернення його в дохід держави) не була досягнута, Державною службою фінансового моніторингу України були зупинені усі операції з вказаними акціями.

В Генпрокуратурі зазначили, що того ж дня на підставі клопотання прокуратури слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва на зазначені акції повторно накладено арешт.

"В той же час, оцінка діям суддів Апеляційного суду міста Києва буде надана в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому Генеральною прокуратурою України за фактом постановлення завідомо неправосудної ухвали, за ст. 375 КК України", - заявили у ГПУ.

Як повідомлялося, арешт на майно Януковича, у тому числі на цінні папери, що були на обліку в банку "ВБР", наклав Печерський районний суд Києва 1 квітня 2014 року.

Станом на 1 квітня 2014 року, сукупний залишок коштів на рахунку в цінних паперах складав 1 млрд 067 млн грн - саме стільки становить загальна номінальна вартість цінних паперів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про приступ епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
12:08
ФОТОПереяславський пес Хатіко знайшов люблячу родину та отримав нову кличку
11:49
фотоВійськовий "продав" ухилянту місце в делегації для виїзду за кордон
11:49
Росіяни скидали вибухівку з дронів: поранили жителя Берислава
11:48
відеоКадиров на тлі повідомлення про важку хворобу показав себе у спортзалі
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
Усі новини...