Наливайченко хоче допитати Суркова

Середа, 27 травня 2015, 11:36

Голова СБУ Валентин Наливайченко хоче допитати помічника російського президента Владислава Суркова.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко у середу.

Він нагадав, що в рамках розслідування злочинів високопосадовців режиму Януковича проти євромайданівців досліджуються роль Суркова  у консультуванні внутрішніх українських спецслужб щодо застосування зброї проти учасників протестів.

Він також нагадав, що правоохоронцями встановлено перебування і проживання Суркова наприкінці лютого 2014 року в одному з об’єктів СБУ, "а генерал СБУ, який його супроводжував, зараз заарештований і допитується прокуратурою".

"Він (Сурков – ред..) особисто радив державному зраднику і правопорушнику Якименку , який нами розшукується і має бути заарештований. після арешту Якименка і його допиту, на моє переконання, треба виходити і на допит цієї людини", - сказав він.

Наливайченко додав, що жодного офіційного дипломатичного підтвердження перебування посадовця РФ на території України не було.

Крім того, Наливайченко нагадав, що в СБУ вважають Суркова причетним до планування провокацій в Одесі напередодні роковин трагічних подій у Будинку профспілок.

"Ми маємо переконливі свідчення, що консультувалися діяльність цього сепаратистського кубла, знову ж таки тим самим громадянином Росії", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування