Україна в ООН закликала посилити безпеку журналістів, що працюють в умовах конфліктів

Четвер, 28 травня 2015, 03:27

Через триваючу агресію РФ проти України представники ЗМІ, що працюють в окупованих бойовиками регіонах, піддаються нападам.

Про це заявив у середу в Раді Безпеки ООН представник Постійного представництва України Єгор Пивоваров, передає Укрінформ.

"Ми рішуче засуджуємо всі напади на журналістів в східній Україні і в усьому світі, і повністю поділяємо думку, що безпека журналістів має бути гарантована завжди", - зазначив український представник.

На думку Пивоварова, необхідно поліпшити роботу міжнародних експертів по "вдосконаленню процесів розслідування та притягнення до відповідальності осіб, які впливають на законні права журналістів, що працюють в зонах нестабільності".

Український дипломат також нагадав, що Україна вже більше року страждає від агресії РФ.

"Наш власний приклад ясно свідчить всьому світу, що інформація може бути використана не для просування демократичних цінностей і принципів, а як метод, щоб надихнути, розпалити і підтримати конфлікти, які експортуються ззовні, щоб "промити мізки "громадянам по обидва боки кордону і брехати про реальні причини і наслідки зухвалої військової агресії в центрі Європи", - підкреслив Пивоваров.

Він зазначив, що з початку кризи українці і весь світ "відчули і побачили очевидну різницю між міжнародною незалежною журналістикою і пропагандою російського виробництва".

Пивоваров заявив, що така активність контрольованих Кремлем ЗМІ "прямо порушує Європейську конвенцію про транскордонне телебачення", підписану Росією в 2006 році.

Він додав, що зараз відбувається "реальна інформаційна війна російських державних ЗМІ", спрямована на знищення миру і безпеки в Україні.

"Російські державні ЗМІ широко використовуються владою РФ для поширення пропаганди, насильства та розпалювання агресивного націоналізму і шовінізму, що йде врозріз з рядом принципів і зобов'язань за Статутом ООН", - підсумував представник української делегації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування