ЦВК призначила дату виборів на окрузі, на який претендує Корбан

Четвер, 28 травня 2015, 17:21

Центральна виборча комісія призначила на 26 липня проміжні вибори народного депутата в одномандатному виборчому окрузі № 205 на Чернігівщині.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК у четвер, інформує прес-слажбу комісії.

Вибори призначено у зв'язку з достроковим припиненням депутатських повноважень обраного в цьому окрузі Валерія Куліча, якого у березні президент призначив головою Чернігівської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що виборчий процес почнеться з дня, наступного після дня опублікування цієї постанови.

З цього ж дня розпочнеться і перебіг встановлених законом строків для висування кандидатів у народні депутати та подання до ЦВК необхідних для їх реєстрації документів.

Висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями завершиться 15 червня 2015 року.

Подання необхідних документів до Центральної виборчої комісії – 25 червня 2015 року.

Реєстрація кандидатів у народні депутати має бути завершена комісією до 30 червня 2015 року включно.

Як відомо, у квітні екс-заступник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Геннадій Корбан збирається балотуватися в депутати Верховної Ради.

Як відомо, у листопаді Корбана допитали в ГПУ у трьох справах, одна з яких стосується конфлікту з главою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Крім того, Корбан пов'язаний зі справою про зникнення Олександра Величка - директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради.

Як відомо, на 205 окрузі очікується змагання команд екс-голови Дніпропетровської ОДА олігарха Ігоря Коломойського та президента Петра Порошенка.

Конкурентом Корбана буде нинішній керівник Державного управління справами Сергій Березенко, який розгорнув неабияку діяльність на Чернігівщині.

За інформацією близьких до Порошенка джерел "Української правди", в окрузі буде балотуватися кілька кандидатів, які напередодні виборів знімуться на користь Березенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування