Чубаров щодо звинувачень РФ: Їм тоді треба заводити справу на Меркель і Обаму

П'ятниця, 29 травня 2015, 17:56

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат фракції БПП Рефат Чубаров заявляє, що офіційно не отримував від правоохоронних органів РФ повідомлення про порушення проти нього кримінальної справи і про оголошення його в розшук.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Ні, не отримував (офіційного повідомлення). Я дізнався про це хвилин 40 тому від журналістів, перебуваючи у Стамбулі", - заявив Чубаров.

При цьому він зазначив, що "той спосіб, який вони обрали, щоб донести до мене звістку про порушення кримінальної справи і оголошення в розшук через ЗМІ, свідчить про те, що дуже погані справи в окупантів і у Криму, і у самій Москві".

Коментуючи інформацію про порушення слідчим підрозділом кримського управління ФСБ РФ проти нього кримінальної справи, депутат наголосив, що ніколи не закликав до розділу територіальної цілісності РФ.

"Я завжди говорив і зроблю все, і ми всі разом зробимо, щоб Росія, як держава-окупант, як держава-злодій повернула Крим до складу України, щоб російські окупанти пішли з кримської землі. Якщо за такі мої дії вони порушили проти мене кримінальну справу, то я опиняюся в дуже гідній компанії з лідерами понад ста держав, які засудили анексію Криму", - зазначив він.

"Їм тоді треба оголосити про порушення кримінальної справи проти пані Меркель, яка в обличчя Путіну сказала, що Росія окупувала Крим. Їм треба порушити справу проти президента США Обами, їм треба порушити справу проти президента Туреччини Ердогана, які теж вважають, що Росія - окупант на кримській землі", - додав Чубаров.

Депутат наголосив, що дії силових структур РФ не завадять йому продовжувати роботу.

"Я як працював, так і працюватиму. Це ніяк не вплине на мою діяльність. Ми намагатимемося робити більше і робити ще ефективніші дії, щоб Крим якомога швидше повернувся", – сказав він.

Говорячи про свою безпеку у зв'язку з порушенням кримінальної справи, депутат сказав, що "це вже більше клопіт спеціальних органів української держави".

"Вони (представники РФ) заявили про порушення кримінальної справи і оголосили в розшук не просто Рефата Чубарова, глави Меджлісу кримськотатарського народу, а й народного депутата України, тому я думаю, що правоохоронні органи України робитимуть те, що в такому разі їм належить", - зазначив Чубаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News