Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США готує нові звинувачення проти чиновників ФІФА

Субота, 30 травня 2015, 06:43

Влада Сполучених Штатів продовжує розслідування справ про корупцію вищих чиновників ФІФА і можуть висунути нові звинувачення.

Про це повідомляє газета The New York Times, з посиланням на представника департаменту.

"Чотирнадцяти людям були пред'явлені звинувачення у хабарництві та незаконному отриманні коштів від схем, пов'язаних з корупцією у вищих ешелонах ФІФА. І влада США каже, що будуть ще звинувачення", - йдеться в статті.

При цьому, за словами представника Податкового управління Річарда Вебера, вони не намагаються чинити тиск на світовий футбол або якось впливати на рішення ФІФА.

"Справа не у футболі, справа в корупції. Ми боремося з корупцією", - заявив він.

Відзначимо, що Інтерпол проводять обшуки в офісах аргентинських бізнесменів Алехандро Буркасо, Уго і Маріано Хінкіса, які підозрюються в тому, що давали мільйонні хабарі чиновникам ФІФА.

Раніше повідомлялося, що президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій Йозеф Блаттер зберіг свою посаду за підсумками виборів нового президента.

Вибори проводилися на тлі найбільшого корупційного скандалу в історії ФІФА. Американські та швейцарські правоохоронні органи розслідують справу про отримання хабарів високопоставленими чиновниками організації. Деякі з них вже затримані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування