Стало відомо, хто з європейців потрапив до "чорного списку РФ"

Субота, 30 травня 2015, 10:23

Національна телерадіомовна компанія Фінляндії оприлюднила список європейських політиків, яким заборонений в'їзд на територію РФ.

У списку 89 прізвищ - члени Європарламенту і законодавчих органів ЄС, високопоставлені військові і співробітники інших силових і розвідувальних структур, громадські діячі, більшість - громадяни країн Великобританії, Швеції, Польщі, Прибалтики.

У списку фігурує заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс, який у минулому неодноразово вітав економічні санкції проти Росії, повідомляє Німецька хвиля

Також у списку прізвища представників Зелених, євродепутатів Ребекки Гармс і Даніеля Кон-Бендіта.  Гармс, яка є головою Зелених у Європарламенті та дуже гостро критикує політику Росії щодо України, раніше вже відмовляли у в'їзді до Москви.

Її партійний товариш Кон-Бендіт відомий тим, що у минулому називав систему Путіна "терористичною", а також вимагав бойкотувати Чемпіонат світу з футболу 2018 року, котрий має відбутися в Росії.

Разом з ними до "чорного списку" потрапили статс-секретарка у міністерстві оборони Катрін Зудер, інспектор військової авіації Німеччини генерал-лейтенант Карл Мюлльнер і політик з лав баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС) Бернд Поссельт. Водночас, за даними Frankfurter Allgemeine Zeitung, у цьому переліку міститься і прізвище Уве Корзепіуса - генсек Ради ЄС.

Коментуючи появу свого прізвища у "чорному списку", голова фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс заявила: "Росія мститься за заборону в'їзду до ЄС. Але ці заборони не можна порівнювати. Москва порушила міжнародне право. Ми - ні".

Кон-Бендіт у коментарі Bild зазначив: "Це честь для мене, коли така тоталітарна система, як Росія, таврує мене як ворога тоталітаризму".

Російський МЗС автентичність списків поки не підтвердив, повідомляє Новая газета.

Разом з тим раніше прем'єр-міністр Нідерландів підтвердив отримання від російської сторони "чорного списку" з 89 імен, назвавши його "абсолютно безпідставним, непрозорим і неприйнятним".

 
 
 
 

Як відомо, раніше країни ЄС попросили оприлюднити "чорний список" у зв'язку з інцидентом з депутатом бундестагу Карлом-Георгом Велльманом. Співробітники прикордонної служби повідомили депутату, що йому закритий в'їзд в країну до 2019 року.

Згодом російське дипломатичне джерело повідомило, що у відповідь на санкції ЄС Росія склала свої списки європейських політиків, яким заборонено в'їжджати на територію РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування