Політики ФРН закликали створити нову міжнародну федерацію футболу

Неділя, 31 травня 2015, 06:45

Після переобрання на п'ятий термін президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера німецькі політики закликали створити альтернативу ФІФА.

Про це пише Deutsche Welle, посилаючись на європейські джерела.

"Європейські футбольні федерації повинні, нарешті, зробити висновки з перевиборів Блаттера", - заявив віце-голова Європейського парламенту Олександр Граф Ламбсдорф (Alexander Graf Lambsdorff) в інтерв'ю газеті "Welt am Sonntag", опублікованому в неділю, 31 травня. На думку політика, основні федерації, представлені кращими футбольними командами планети, могли б об'єднатися під "Всесвітню футбольну асоціацію" (World Football Association "(WFA).

"Як називатиметься чемпіонат світу - Кубок світу ФІФА або Всесвітній чемпіонат WFA - не так важливо. Вирішальним є бажання уболівальників бачити футбол у виконанні кращих команд світу, яким відповідально і без скандалів керує міжнародна організація", - упевнений Ламбсдорф.

Він бачить, що ядром такої федерації повинна стати Європа.

"Якщо п'ять провідних футбольних націй Європи - Німеччина, Англія, Іспанія, Франція та Італія - ​​оголосять про свою готовність стати ядром WFA, то до них в найкоротший час приєднаються США, Японія і Австралія. Приєднання до нової федерації Аргентини і Бразилії означатиме спортивний і економічний кінець ФІФА Блаттера", - вважає політик.

Аналогічної точки зору дотримується співголова партії "Союз-90"/"Зелені" Сімоне Петер.

"Якщо ФІФА не буде поставлена ​​з голови на ноги, то було б цілком допустимим створення нової міжнародної федерації футболу. Для якої на першому плані будуть стояти інтереси спорту, забезпечення прозорих і орієнтованих на спільні цінності критеріїв вибору місця проведення спортивних змагань. А також гарантія того, що корупція та відмивання грошей в майбутньому стануть неможливі", - цитує політика "Welt am Sonntag".

Більшість німців вважають, що президент ФІФА Блаттер має піти у відставку, у зв'язку з корупційним скандалом. За це висловилися 76% респондентів, опитаних дослідницьким інститутом Emnid на замовлення газети "Bild am Sonntag". Протилежна точка зору лише у 11% опитаних.

Крім того, 63 відсотки німців вважають, що скандали і зловживання у ФІФА завдали серйозної шкоди футболу. 28% опитаних не поділяють цю точку зору. І, нарешті, майже кожен другий житель Німеччини (47%) вважає ФІФА кримінальним угрупованням. 42 відсотки респондентів з цим не згодні.

Як відомо, 27 травня в Цюріху співробітники ФБР заарештували дев'ять високопоставлених функціонерів ФІФА, яких запідозрили в отриманні хабарів в особливо великих розмірах.

Розслідування проводять США і Швейцарія.

Президент Росії Володимир Путін вже звинуватив США у спробі не допустити переобрання Блаттера.

Тим часом Блаттер зберіг свою посаду за підсумками виборів нового президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...