Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко заявив, що у сквері Небесної Сотні більше нічого не будуватимуть

Неділя, 31 травня 2015, 17:42

У сквері Небесної Сотні на вул. Михайлівській, який облаштували власними зусиллями місцеві мешканці та волонтери, нічого не будуватимуть.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко 31 травня, повідомляє прес-служба мера.

Як зазначили присутні мешканці Києва, кілька років навколо ділянки у дворах на вул.Михайлівській точиться суперечка, оскільки на цьому місці хотіли побудувати готель.

"Кияни не дозволили цього зробити і самі облаштували сквер Небесної сотні. Але, є рішення суду, яке залишає в силі плани будівництва", - зазначено у повідомленні. 

У свою чергу Кличко заявив, що забудова Києва "не повинна відбуватися без врахування думки громадськості":  "Якщо є якісь сумніви щодо законності будівництва, ці питання мають обговорюватися і розв'язуватися, щоб не доходило до скандалів і бійок. Все потрібно вирішувати в правовій площині".

Як відомо, на майданчику біля метро "Осокорки" забудовник - "Скай-Буд ЛТД", що належить депутату Київради від "УДАРу" Сергій Котвицького - планував звести біля метро двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

Скандальний будівельний паркан виріс, незважаючи на мораторій з особистим підписом мера Віталія Кличка і великий опір громадськості. Між противниками скандальної забудови торгового центру і охоронцями об'єкта відбулися зіткнення.

Кличко звернувся до Котвицького із закликом скласти депутатський мандат.

Котвицький заявив, що не має стосунку до компанії, яка встановила паркан біля метро "Осокорки", але називає це будівництво повністю законним.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування