Штаб: Бойовики вкидають "дезу", свої втрати "списують" на дії сил АТО

Неділя, 31 травня 2015, 18:33

Протягом поточного тижня між учасниками незаконних збройних формувань "ДНР"  та "ЛНР", а також з ватажками самопроголошених республік почастішали випадки загострення протиріч.

Про це заявили у прес-центрі АТО 31 травня.

"З’ясування стосунків" неодноразово переходило у збройні зіткнення з жертвами як серед бойовиків, так і місцевими жителями. Так, поблизу Широкиного недавній конфлікт між двома різними бандитськими угрупуваннями "ДНР", особисто "врегульовував" ватажок "ДНР" Захарченко спільно з своїм "колегою" – російським тризірковим генералом",  - зазначили у штабі.

Також за результатами роботи розвідувальних органів в зоні АТО встановлено, що члени загонів "ДНР" готують чергову інформаційну провокацію.

"Один з бойовиків на прізвисько "Мономах" вийшов в ефір у відкритій радіомережі зв’язку та доповів своєму командиру про обстріл ротного опорного пункту 8-ї мотострілецької роти 3-ї окремої мотострілецької бригади російсько-терористичних військ", - повідомили у прес-центрі.

Бойовик заявив, що нібито "танк підрозділів ЗСУ  з району Майорська вів вогонь по позиціях бойовиків, нібито є втрати - "200-х" - один та декілька "300-х".

"За результатами перевірки встановлено, що підрозділи ЗСУ, які виконують бойові завдання на даному напрямку, не відкривали вогонь з танку та іншого озброєння в цей час", - заявили у штабі.

"Інформація про нібито обстріл позицій бойовиків також має ознаки того, що терористи знову конфліктують та ведуть перестрілки між собою, а свої втрати намагаються "списати" на дії сил АТО. Щоб виправдатися перед своїми кураторами, провину за загиблого та поранених намагаються перекласти на українських військовослужбовців", - підкреслюється у повідомленні.

Українська правда  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування