Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступника глави Меджлісу перевели в карцер. Він оголосив голодування

Середа, 6 травня 2015, 18:53

Заарештованого в січні за надуманим обвинуваченням заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза перевели в карцер, у зв'язку з чим він оголосив голодування.

Про це у своєму Facebook повідомляє в середу кримський історик Гульнара Бекірова.

"...Ахтема Чийгоза перевели в карцер, у зв'язку з чим він оголосив голодування. Проти нього готують політичний процес за надуманим і абсолютно абсурдним звинуваченням", - написала вона.

Заступник голови Меджлісу, керівник інформаційно-аналітичного управління Наріман Джеляль також підтвердив цю інформацію:

"Як тільки, що повідомила дружина Ахтема Чийгоза Ельміра Аблялімова без будь-якої ухвали Ахтема Чийгоза, що знаходиться в сімферопольському СІЗО, перевели в карцер, у відповідь на що він оголосив голодування", - написав він у Facebook.

За його словами, справа "26 лютого" набирає обертів, людей уже притягнутих до відповідальності за "участь у масових заворушеннях" змушують давати свідчення проти Чийгоза, пропонуючи в обмін на свободу дати неправдиві свідчення про його роль як організатора масових заворушень під стінами ВР АРК 26 лютого 2014. Якщо раніше бажаючі не знаходилися, то сьогодні 1-2 "свідка" знайшлися.

Як відомо, Чийгоз був затриманий 29 січня. Йому інкримінують участь в незаконних мітингах і "заклики осіб кримськотатарської національності до непокори законним вимогам представників влади, застосування насильства".

Оскільки події відбувалися ще до анексії Криму Росією, не зрозуміло, про які саме "законні вимоги влади" йде мова.

Також Чийгозу інкримінують застосування насильства проти "самооборони Криму" та представників "Русского Єдінства".

Кримський "суд" залишив під вартою заступника голови Меджлісу до 19 травня.

Стаття, яка інкримінується Чийгозу, передбачає позбавлення волі строком до 10 років".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування