Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Другій Світовій війні можна було запобігти, якби не ховали голову в пісок

П'ятниця, 8 травня 2015, 13:02

Президент Петро Порошенко вважає, що Друга світова війна стала фатальним результатом прорахунків європейських лідерів, які недооцінили ризики політики Адольфа Гітлера.

Про це він заявив на врочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі, місцю та ролі українського народу у Другій світовій війні.

"Для нас, українців, перші постріли тоді ще майбутньої світової війни пролунали в березні 1939 року на Закарпатті. Короткочасна поява та загибель Карпатської України стали відлунням Мюнхену-38 і краху сумновідомої політики умиротворення та задобрювання агресора", - сказав Порошенко.

"Нам не треба пояснювати, що таке окупація чехословацьких Судетів, бо у нас частково окуповані дві наших області – Донецька та Луганська", - додав він.

"Нам не треба нагадувати, що таке аншлюс Австрії. Ми дуже добре це засвоїли на прикладі анексії Криму", - сказав президент.

Порошенко висловив переконання, що Другій Світовій війні можна було запобігти, натякнувши на аналогію з теперішнім конфліктом в Україні.

"Історія не відає умовного способу, але історична "якбитологія" не залишає сумніву: планетарній катастрофі, якою стала Друга світова, можна було запобігти. Якби не ховали голову в пісок; якби не розраховували на те, що кожна нова порція людської крові от-от наситить хижака-агресора; якби не тішили себе ілюзіями, мовляв, нас-то ця біда якось омине", - заявив він.

"Фатальним результатом низки аморальних розрахунків та стратегічних прорахунків і стала Друга світова війна, яка в життя українців увірвалася майже за два роки до 22 червня", - сказав президент.

"У вересні 1939 року разом з поляками… українці першими відчули наслідки змови двох тоталітарних режимів, комуністичного та нацистського", - пояснив він.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування