Порошенко пов’язав Другу світову з дружбою "маніяків" Гітлера і Сталіна

П'ятниця, 8 травня 2015, 14:33

Президент Петро Порошенко припускає, що Другої світової війни могло не трапитися, якби не змова лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера та генсека СРСР Йосипа Сталіна.

Про це він заявив на урочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі і Дню пам’яті загиблих у Другій світовій війні.

"У вересні 1939 року разом з поляками… українці першими відчули наслідки змови двох тоталітарних режимів, комуністичного та нацистського", - сказав він.

Тому, на думку Порошенка, Верховна Рада "абсолютно справедливо" і своєчасно ухвалила закон, який "юридично прирівнює злочинність нацистської та комуністичної людиноненависницьких ідеологій і кривавих практик".

"І факт залишається фактом: протягом майже двох років, з осені 39-го по червень 41-го, сталінський Радянський Союз був союзником гітлерівської Німеччини", - сказав президент.

"Промовистим символом цієї співпраці став спільний радянсько-нацистський парад у Бресті 17 вересня 1939 року", - зазначив він.

"Але це не врятувало Радянський Союз від агресії, а народи СРСР – від необхідності сплачувати людськими життями за дружбу Сталіна з Гітлером, цих навіжених маніяків, яким кортіло поділити світ на двох. У підсумку, ледве чи не кожен другий загиблий у Другій світовій війні був громадянином СРСР", - заявив Порошенко.

Він також вважає, що СРСР не здобув би перемогу у Другій світовій війні, якби не українці.

"Не виграли б цієї війни без України та українців! Тут навіть нема про що сперечатися!", - сказав Порошенко.

"А от, до речі, про те, чи почалася би війна, якби в Кремлі не підписали пакт Молотова-Ріббентропа, можна було би і подискутувати. Бо саме цей пакт відкрив останні шлюзи, які стримували війну", - заявив він.

Також Порошенко вказав на "фатальні прорахунки" європейських лідерів і політику задобрювання агресора як фактори, який сприяли Другій світовій війні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування