Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: Військові везли бойовикам 168 вантажівок з харчами та алкоголем

Субота, 9 травня 2015, 10:34

На території Луганщини, окуповані бойовиками "ЛНР",  намагалися переправити 168 вантажівок із алкоголем, продуктами та іншими товарами за допомогою військовослужбовців.

Про це повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його даними, 8 травня близько 17:00 біля м.Золоте Попаснянського району працівники управлінь СБУ, МВС та фіскальної служби в Луганській області затримали колону із 168 автомобілів (мікроавтобуси та вантажівки).

"Автомобілі зареєстровані у Луганській, Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях, протягом 3 діб накопичувалися біля непрацюючої шахти "Родина"  і всупереч забороні руху вантажів через лінію розмежування, планували проїхати на окуповану територію", - зазначив Москаль.

За його словами, до Золотого вони прибули з Артемівська (Донецька область) через с.Врубівка (Попаснянський район).

"Відомо, що за кермом деяких автомобілів сиділи військовослужбовці, котрі, знаючи паролі, намагалися безперешкодно переїхати пункти пропуску. Щоб уникнути відповідальності, організатори "бізнес-схеми" підбили водіїв затриманих автомобілів на блокування контрольно-пропускного пункту "Лисичанськ", проїзд через який зараз неможливий", - повідомив Москаль.

Затримані автомобілі завантажені алкоголем, тютюновими виробами, продуктами харчування й товарами першої необхідності.

"На місце направлені додаткові сили правоохоронців. Зараз проводиться поглиблений огляд вантажу, перевірка документів і встановлення осіб, які організували спробу переправити колону до "ЛНР", - зазначив глава ОДА.

При цьому Москаль заявив, що звертається до Кабміну із проханням терміново врегулювати на законодавчому рівні рух вантажів через лінію розмежування вогню.

"Якщо це не буде зроблено найближчим часом, у мене не залишиться іншого виходу, як до законодавчого вирішення проблеми повністю перекрити автомобільний рух із окупованими територіями, залишивши прохід тільки для пішоходів", - підкреслив глава ОДА.

У свою чергу радник глави СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що під час супроводження уже затриманих вантажівок до КПВВ невстановлені особи протягом 15 хвилин обстрілювали колону зі стрілецької зброї.

Шановні друзі,Спекотно на всіх фронтах... Але й переможно!:)Повідомляю вам про те, що Служба безпеки України у взаєм...

Posted by Markian Lubkivskyi on 9 Май 2015 г.

Джерело відео - Державна прикордонна служба України

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування