Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пожежа на нафтобазі: влада розповіла про показники забруднення у Києві та області

Четвер, 11 червня 2015, 12:23

У розташованих найближче до палаючої нафтобази районах Києва перевищення граничних норм концентрації продуктів горіння немає. Хвіст від пожежі рухається в бік Обухова Київської області.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар столиці Олег Рубан, передає Інтерфакс-Україна.

"У зв'язку з проведенням організаційних заходів київською владою - з поливання вулиць вночі і заборони на в'їзд важкого автотранспорту, а також зміною напрямку вітру в південно-східному і південно-західному напрямку станом на вечір середи за всіма показниками перевищення граничної концентрації не зафіксовано", - повідомив Рубан в четвер.

Він зазначив, що це стосується реферних точок, в яких проводяться виміри на околицях міста, найбільш наближених до місця пожежі на нафтобазі у Київській області.

"У той же час, у нас є місцями перевищення допустимих концентрацій у центральній частині міста, але це пов'язано тільки з великою кількістю автомобілів вдень і спекою", - додав санлікар.

Показники рівня забруднення повітря у Василькові та Васильківському районі Київської області не перевищували граничні нормативи і загрози для жителів не несуть, повідомляє Васильківський міська рада у зв'язку з пожежею на нафтобазі "БРСМ-нафта" в с.Крячкі Васильківського району.

"Згідно з лабораторними дослідженнями, гранично допустимі коефіцієнти - в межах норми і не несуть загрози для населення міста та району", - повідомила прес-служба Васильківської міськради в середу.

Хвіст від полум'я рухається в бік Обухова. Фото ДНС 

Разом з тим начальник управління з надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук повідомив, що пожежу на нафтобазі в с.Крячкі Васильківського району Київської області можуть загасити до кінця дня, однак він не впевнений в цьому.

"За прогнозами, пожежу до кінця дня майже буде загашено, проте цей прогноз не точний, все залежатиме від того, як вигорятимуть паливно-мастильні матеріали", - сказав Ткачук, виступаючи на засіданні Київради в четвер.

У ході виступу перед депутатами він розповів, що зараз хвіст від пожежі на нафтобазі спрямовано у бік Обухова Київської області. З одним пожежником досі не можуть зв'язатися.

Як відомо, пожежа на нафтобазі мережі заправних комплексів "БРСМ-Нафта" на Київщині виникла ввечері 8 червня, потім сталося декілька вибухів (останній - уранці 10 червня).

Внаслідок пожежі загинули 4 людини: один працівник нафтобази і троє пожежників. За даними ДСНС, травмовано ще 12 осіб. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування