"Беркутівці" затягують ознайомлення з матеріалами справи – ГПУ

Четвер, 11 червня 2015, 14:21

Четверо бійців спецпідрозділу Внутрішніх військ "Беркут", підозрюваних у скоєнні злочинів під час Революції гідності, затягують ознайомлення з матеріалами справи.

Про це на брифінгу в четвер заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Наразі з 15 осіб у нас четверо командирів полку міліції "Беркут". Два заступника та два командира рот нині знайомляться з матеріалами кримінального провадження. І після завершення ознайомлення, ми сподіваємося, найближчим часом матеріали будуть направлені до суду", - сказав він.

Горбатюк нагадав, що слідство двічі намагалося обмежити "беркутівців" у часі для ознайомлення з матеріалами справи, але Печерський суд не погодився з цим.

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, чи можна говорити, що "беркутівці" зловживають своїм правом на вивчення матеріалів справи, Горбатюк сказав: "Ми, як слідство, вважаємо, що має місце певне зловживання і затягування. Тому ми двічі зверталися до суду для обмеження їх у часі".

"Встановлені практично всі організатори, починаючи від вищого керівництва держави і безпосередніх командирів "Беркута". Повідомлено про підозру 15 особам. На жаль, не встановлені безпосередньо ті, хто застосовував насильство, безпосередньо бив протестувальників. Але робота триває. Ми сподіваємося, що за результатами експертиз, відеозаписів це стане результатом продовження допитів, і ми встановимо осіб, які безпосередньо били (протестувальників)", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування