Печерський суд відмовився змушувати Шокіна порушувати справу на Порошенка

Четвер, 11 червня 2015, 14:49

Печерський райсуд Києва не вбачає бездіяльності у діях Генпрокуратури через те, що та не відкрила провадження у відношенні Петра Порошенка через інформацію про нібито привласнення ним землі у Царському селі.

Як повідомляє позафракційний депутат із Дніпропетровщини Віталій Купрій у Facebook, суд відмовив йому та його колегам у задоволенні відповідної скарги.

У своєму зверненні депутат посилався на репортаж журналістів телепрограми "Схеми" Максима Савчука і Дейзи Синделара. Суд вирішив, що інформація журналістів не містила підстав для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про злочин.

Печерський райсуд, серед іншого, зважив на те, що працівник Генпрокуратури направив заяву щодо ймовірного земельного злочину до прокуратури нижчого рівня.

Печерський суд вважає, що Порошенко не вкрав землю в Царському селі!Печерський суд Києва відмовив мені в задоволенні с...

Posted by Віталій Купрій on Thursday, June 11, 2015

Купрій вважає, що "ухвала суду порушує норми українського законодавства і свідчить про його повну залежність від керівництва держави".

Він наголошує, що вказані у заяві і розслідуванні журналістів земельні ділянки в історичному районі Києва в 2004 році отримало в оренду ТОВ "Зеленбудсервіс-К", яке вже в 2007 році, переєструвавшись як будівельний кооператив, безкоштовно оформило право власності на ці ділянки за рішенням Київради від 23 квітня 2009 року.

"Таке оформлення було здійснено всупереч чинному законодавству, оскільки ніхто з 12 членів кооперативу не перебував у черзі на отримання житла, що є необхідною умовою при безкоштовному виділенні землі", - заявляє депутат.

Він додав, що вже у 2009 році дві ділянки в Києві по вул. Радіальна, 5, перейшли у власність ПП "УКРСЕЛ" за фіктивним договором іпотеки, а згодом їх нібито продали Порошенку та Кононенку – а власнику "УКРСЕЛ" за ділянки "ніхто не сплатив".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...