Міліція затримала бабцю, яка керувала бойовиками, та її онучку

Четвер, 11 червня 2015, 16:29

Міліціонери затримали 64-річну пенсіонерку та її 18-річну онучку за те, що ті були активними учасницями збройних бандформувань.

Як повідомила прес-служба міліції Донецької області, жінки є мешканками Авдіївки.

"Встановлено, що 64-річна пенсіонерка не просто допомагала бойовикам – вона ними командувала", - заявили у МВС.

Згідно з інформацією правоохоронців, у 2014 році бабця брала участь у захопленні Донецької облдержадміністрації, потім – організовувала та проводила референдум в Авдіївці.

"У період окупації міста спритна пані піднялася в структурі бойовиків до посади заступника коменданта. Разом з автоматниками вона їздила по підприємствах та привласнювала їхнє майно: матеріали для будівництва блокпостів, автомобілі та, звичайно, грошові кошти", - повідомили у міліції.

"Відбираючи майно під дулами автоматів, зловмисниця залишала розписку, що воно конфісковано "на потреби ДНР". Ці "документи" вилучено та долучені до матеріалів кримінального провадження", - зазначили в МВС.

Відповідно до інформації, онука ще у 17-річному віці увійшла до лав 3-го терористичного ударно-штурмового батальйону та "служила" у групі бойовика на прізвисько "Душман".

"І пенсіонерка, й онука доносили ватажкам бойовиків про людей з проукраїнською позицією або тих, кому не подобалася "ДНР". За їхньою наводкою патріотів відловлювали та утримували у полоні, катували. При цьому дівчина була присутня на катуваннях своїх земляків", - заявили в МВС.

"Під час обшуків за місцем мешкання підозрюваних були вилучені документи людей, які знаходилися в полоні, речі, викрадені з Авдіївського міськвідділу міліції та будівлі обласного управління СБУ в Донецьку, а також поліграфічна продукція "ДНР", стяги, значки", - додали у міліції.

Обидві жінки заарештовані та притягуються до відповідальності за ч. 1 ст.258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування