Аваков назвав шефа патрульної поліції Києва

Четвер, 11 червня 2015, 22:47

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив шефом нової патрульної поліції Києва майора Олександра Фацевича.

Про це Аваков написав у своєму Facebook.

"Підписав сьогодні наказ про призначення на цю найважливішу посаду бойового офіцера - Олександра Фацевича! Дуже цьому радий - радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!" - повідомив Аваков.

Фацевич народився в 1987 році. У минулому професійний військовий. Закінчив Одеський інститут сухопутних військ - більше 9 років служив у ЗСУ у десанті.

Після закінчення військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині. Одружений, має 5-річну доньку.

 

"Коли ми в МВС почали створювати добровольчі батальйони по всій країні, Олександр - без роздумів погодився очолити роту патрульної служби спеціального призначення "Світязь" УМВС України у Волинській області, створену в червні 2014 року", - повідомив Аваков.

"Фацевіч відбирав бійців за трьома критеріями: хороша фізична підготовка, служба в армії і готовність захищати Батьківщину", - додав він.

14 серпня 2014 спецпідрозділ "Світязь" було направлено в зону АТО. Перше бойове хрещення рота "Світязь" брала участь у боях під Іловайськом. У грудні 2014 бійці "Світязя" під командуванням Олександра Фацевіча були направлені під Вуглегірськ.

30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні "Світязь" тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ЗСУ - без втрат, виносячи поранених і зброю.

 

"Якщо піти від строгих рядків офіціозу - Олександр один з найавторитетніших бойових офіцерів - комбатів МВС. Жорсткість і турбота про бійців, людяність і вимогливість. Енергія і надійність - це все проявилося в найскладніших ситуаціях", - написав він.

За мужність і героїзм, проявлені в ході АТО Фацевич указом президента нагороджений Орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...