Бойовики почали бити артилерією по другому ешелону сил АТО – Тимчук

П'ятниця, 12 червня 2015, 10:22

На низці напрямків бойовики завдають артилерійські удари по другому ешелону сил АТО, тоді як раніше удари завдавали по передньому краю.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 12 червня у Facebook

"Російсько-терористичні війська на Донбасі перейшли від одиничних випадків використання в ході обстрілів 122-мм і 152-мм артилерії, РСЗО й бронетехніки (що спостерігалося останнім часом) до масового їх використання", - пише Тимчук у зведенні.

На Приморському напрямку впродовж доби бойовики активно обстрілювали позиції українських військ у районі Чермалика й Широкиного – в основному зі 122-мм артилерії й 120-мм мінометів (зрідка з 82-мм мінометів по передньому краю).

Крім того, зафіксовано кілька артилерійських ударів по об'єктах у районі н.п. Бердянське й Лебединське.

На Донецькому напрямку бойовики активізувалися, використовуючи артилерію, танки й ББМ. У районі Пісків, Опитного й Водяного вони кілька разів за добу завдавали потужні артилерійські удари зі 122-мм артилерії й на передньому краї – з танків, БМП і БТР.

"Зафіксовано приблизно з десяток одиниць бронетехніки (включаючи 4 танки), які вели обстріли позицій українських військ. У ході артударів бойовики висували до переднього краю піхотні групи (кожна – до посиленого взводу), які намагалися вести обстріли з гранатометів і стрілецької зброї з "нейтральної смуги", - пише Тимчук.

З мінометів і артилерії 152-мм бойовики обстріляли Новомихайлівку, Новоселівку-2 (південніше Мар’їнки).

районі Мар’їнки оперували 2 танки терористів, "маятники" (один відстрілюється, інший перебуває в укритті – потім міняються). Також у цьому районі бойовики активно використовували 152-мм і 122-мм артилерію (3 вогневих підрозділи, всього 14 гармат, вели вогонь із Петровського району Донецька)", - пише Тимчук.

На Артемівському напрямку також відзначалося зростання активності бойовиків.

"У районі н.п. Луганське працювала "зв'язка" танки-міномети (зафіксовано 3 танки, які вели обстріли позицій сил АТО, виходячи на позиції й змінюючи їх під прикриттям мінометного вогню)", - зазначає Тимчук.

"У районі н.п. Золоте й Попасна групи супротивника, використовуючи "зеленку", намагаються підходити до позицій сил АТО на дальність ефективного вогню й відкривати вогонь зі стрілецької зброї, включаючи кулемети "Корд" і снайперські гвинтівки. Маневри даних груп прикриваються вогнем АГС-17 і мінометів калібру 82-мм", - додає він.

У районі Новгородського, Шумів, Ленінського, Артемового бойовики стріляли в основному зі стрілецької зброї. Опорний пункт сил АТО південніше Троїцького обстріляли зі 120-мм мінометів.

Крім того, бойовики завдали удари з установки "Град" по об'єктах у районі Новотошківки (працювали 3 РСЗО).

На Луганськом напрямку бойовики били з АГС-17 у районі Щастя з боку Веселої Гори. У районі Кримського й Сокольників використовували 82-мм міномети й ЗУ-23-2.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...