Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК заявляє, що бойовики можуть готувати наступ на Гранітне

П'ятниця, 12 червня 2015, 13:52

У Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню заявляють про можливість підготовки бойовиками провокаційного наступу в районі Гранітного.

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру генерал-майор Андрій Таран, передає прес-центра СЦКК.

"Не може не турбувати факт концентрації важкої техніки бойовиків у деяких районах на тимчасово непідконтрольній Україні території", - зазначив Таран.

У районі Шахтарська зафіксовано пересування двох одиниць зенітно-ракетного комплексу (9К332) "Тор-М2" - техніки, яка не знаходиться на озброєнні ЗС України і могла надійти до проросійських сепаратистів тільки з території Російської Федерації.

ЗРК "Тор-М2". На озброєнні України не стоїть

У районі Тельманово зафіксовано рух двох колон БМП. Більше того, 10 червня у напрямку Тельманово пройшла колона броньованої техніки в кількості 60 одиниць.

"Все це свідчить про підготовку масштабного провокаційного наступу бойовиків в районі н.п. Гранітне на кшталт того, який був організований терористами в районі н.п. Мар’їнка 3 червня", - зазначили у прес-центрі.

"Застерігаємо самопроголошене керівництво окремих районів Донецької та Луганської областей від необачних кроків! У випадку розгортання ними наступальних дій, українська сторона залишає за собою право використати усі наявні засоби для припинення спроби захоплення території та подальшої ескалації конфлікту", - заявив Таран.

"Закликаємо російську сторону СЦКК використати свій традиційний вплив та припинити провокації НЗФ ОРДО та ОРЛО. Також сподіваємось, що СММ ОБСЄ в рамках свого мандату здійсніть всі необхідні заходи для запобігання розповсюдження конфлікту", - наголосив Таран.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...