СБУ порушила справу за статтею "екоцид" через пожежу під Києвом

П'ятниця, 12 червня 2015, 20:22

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею "екоцид" у зв'язку з пожежею на території нафтобази "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області.

Про це повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк в інтерв'ю "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

"Сьогодні близько 16.00 нами зареєстровано кримінальне провадження за ст. 441 (екоцид). Це вчинення дій, що могли призвести до екологічної катастрофи", - сказав він.

Вовк наголосив, що в рамках цього провадження СБУ запланувала "вивчити питання щодо розміщення цієї нафтобази, щодо дій всередині самої бази..., в тому числі економічну складову - продаж бензину, можливу його підробку".

"Ми тільки вивчаємо це. Я жодних висновків не роблю, висновки можуть бути тоді, коли є підозра", - сказав начальник ГСУ СБУ.

Він зазначив: "Ми будемо вивчати питання, чому раніше не було попереджено таке розміщення нафтобази та дії, які там відбувалися".

За словами Вовка, мова йде про безсистемне розміщення складів, незабезпечення пожежної безпеки.

Начальник ГСУ СБУ нагадав, що своє розслідування проводить МВС і у них вже є свої напрацювання.

"Ми не будемо дублювати один одного, конкурувати один з одним, ми будемо працювати разом в різних напрямках", - запевнив він.

"Мова про те, що хтось зараз притягується до відповідальності - чи то заступник генпрокурора, чи то слідчий МВС або СБУ, - не йде. Мова йде про те, що...ці люди могли "кришувати"... У нас матеріалів дуже багато, питань, прізвищ, натяків, але це тільки матеріали, оперативні дані, і навіть дані з інтернет-простору, і без їх перевірки робити висновки можна, але ці висновки більше політичного статусу, ніж кримінально-процесуального", - розповів Вовк.

Як відомо, пожежа на нафтобазі мережі заправних комплексів "БРСМ-Нафта" на Київщині спалахнула увечері 8 червня, потім сталося декілька вибухів.

За інформацією секретаря РНБО Олександра Турчинова, унаслідок пожежі на нафтобазі на Київщині загинуло 5 осіб.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування