На Днях українського кіно в Берліні покажуть фільми про Сенцова та Савченко

Субота, 13 червня 2015, 22:15

Наприкінці червня у Берліні вперше пройдуть Дні українського кіно.

Як пише Телекритика з посиланням на Держагентство з питань кіно, вітчизняні фільми презентуватимуть аудиторії Німеччини з 29 червня до 2 липня 2015 року.

"Спеціальною подією стане показ робочої версії документального фільму "Звільніть Олега Сенцова" російського документаліста Аскольда Курова та показ ігрової стрічки "Гамер", дебютної роботи Сенцова. Фільм презентує двоюрідна сестра кінорежисера Наталя Каплан, яка проживає у Москві та підтримує постійний контакт з Олегом та його адвокатом", - йдеться у повідомленні.

На відкриття Днів українського кіно на підтримку Сенцова 29 червня о 20:00  до кінотеатру "Babylon" запрошено провідних політиків Німеччини, представників міністерств, дипломатів різних країн відомих акторів та режисерів, організаторів фестивалів, членів Європейської кіноакадемії, а також представників української кіноіндустрії.

Також будуть демонструватися фільм-відкриття "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, "Майдан" Сергія Лозниці, "Все палає" Олександра Течинського та Олексія Солодунова, збірка "Babylon'13: війна"  та стрічка про Надію Савченко "Наша Надія" Володимира Тихого.

З ігрових кінокартин покажуть "Параджанов" Олени Фетисової та Сержа Аведікяна, "Хайтарма" Ахтема Сейтаблаєва та "Поводир" та інші.

У програмі також  класика українського кінематографу: реставрована версія культового фільму "Тіні забутих предків - вогняні коні" Сергія Параджанова та "Навесні" Михайла Кауфмана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування