В ДержНС пояснили, чому нафтобаза й досі палає

Неділя, 14 червня 2015, 11:14

Наразі на території нафтобази "БРСМ" є невелике загорання біля ємності 900 куб. м. з бензином, де відбувається витік палива, гасити його немає необхідності.

Про це заявив голова Держслужби з  надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"Гасити це загоряння немає необхідності, оскільки можливий повторний витік палива та самозаймання. Крім того триває факельне горіння розташованого поруч резервуару об’ємом 900 куб. м з дизельним пальним", - пояснив він.

Також Чечоткін повідомив, що з нафтобази "БРСМ" здійснено перекачування 1 тис. 300 куб. м. пального до резервуарів нафтобази КЛО, де є вільні ємності для зберігання пального.

"Загрози вибуху наразі немає. Проте існує загроза самозаймання ємності, яка фітілює. За нашими прогнозами, до кінця дня ця ємність припинить процес фітілювання. Наразі охолодження та гасіння ємностей не здійснюється. Проводиться спостереження та охолодження трубопроводів, через які здійснюється перекачування пального", - заявив Чечоткін.

За його словами, на території нафтобазами перебуває 128 рятувальників та 42 од. техніки. 

Впродовж дня проводитимуться роботи щодо сорбентування території за межами нафтобази, тобто зняття верхнього забрудненого шару ґрунту.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування