Генштаб: ЗСУ контролюють ситуацію, готові до будь-якого сценарію

Неділя, 14 червня 2015, 23:55

У Генштабі ЗСУ передбачають варіант переходу від уповільненого конфлікту до широкомасштабної агресії з боку проросійських бойовиків, і готові до адекватного реагування.

Про це в ефірі "Подробностей" заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

"Ми передбачаємо варіант - від уповільненого конфлікту до широкомасштабної агресії ... Збройні сили готові для адекватного реагування на ці ситуації", - заявив він.

Разом з тим коментуючи питання, чи можуть проросійські бойовики "пробивати коридор на Крим", Муженко заявив: "Одна з основних передумов для створення такого коридору - дестабілізація ситуації в Херсонській та Запорізькій областях".

"Наразі ситуація і в Херсонській, і в Запорізькій області стабільна, я не бачу підстав для того, що найближчим часом, кілька тижнів - така загроза була можлива", - заявив начальник ГШ.

"Ми контролюємо ситуацію і готові адекватно відповідати на виклики, які є. Готові й далі діяти адекватно в будь-якій ситуації", - додав Муженко.

При цьому, коментуючи уточнення про можливий брак техніки і додаткові поставки озброєння союзників, Муженко зазначив: "На сьогодні ЗСУ забезпечуються озброєнням і технікою за рахунок виробничих потужностей Укроборонпрому".

"У нас є деякі проблеми, які були пов'язані з попередніми роками, коли армія фінансувалася за залишковим принципом і не було можливості розвивати високотехнологічне світлоозброєння", - додав він.

"На сьогодні ми потребуємо засобів контрбатарейної боротьби, засобів радіоелектронної боротьби, засобів зв'язку. Однак того озброєння, яке є в наявності ЗСУ, достатньо, щоб адекватно реагувати на загострення обстановки", - зазначив Муженко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування