Наливайченко: БРСМ "кришував" екс-заступник Яреми Даниленко

Понеділок, 15 червня 2015, 11:22

Голова СБУ Валентин Наливайченко стверджує, що незаконну діяльність компанії "БРСМ-Нафта", яка, за його словами призвела до пожежі на нафтобазі під Києвом, покривав екс-заступник генпрокурора Віталія Яреми Анатолій Даниленко.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заступник генерального прокурора, який у жовтні "кришував" і фактично сприяв злочинній діяльності, є фігурантом цього кримінального провадження. Я називаю це прізвище, це громадянин України, 1963 р. н., його прізвище Даниленко", – сказав він журналістам перед допитом в ГСУ Генпрокуратури в понеділок у Києві.

Він додав, що має намір у вівторок прибути у Генпрокуратуру зі спец-підрозділом "Альфа" для отримання дозволу на затримання Даниленка і доставку його на допит.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури: затримайте цю людину, і ми не віддамо провадження ... щодо цієї нафтобази (мова йде про кримінальне провадження за статтею "екоцид" - ред.). Ми вимагаємо рішучих дій, та завтра в цей час я знову буду тут", - сказав Наливайченко.

"Я приїду разом зі спецпідрозділом "Альфа" для отримання дозволу на затримання і доставку на допит фігуранта справи", - заявив він.

Як відомо, Наливайченко заявляв про підозру екс-заступнику генпрокурора ще в неділю, але не називав прізвища.

Навколо заступника Яреми Анатолія Даниленка розгорівся скандал щодо присвоєння 140 га державних водойм та його великого бізнесу восени минулого року. Його звільнили з ГПУ у лютому разом з Яремою у лютому цього року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування