Україна буде підключати прикордонні пункти пропуску до системи Інтерполу

Понеділок, 15 червня 2015, 11:55

У вересні Україна має підключити 49 прикордонних пунктів пропуску до системи Інтерполу.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у понеділок на церемонії передачі Держприкордонслужбі від Європейського Союзу технічних засобів охорони кордонів, повідомляє "Укрінформ".

"Ключовою для отримання безвізового режиму з ЄС є безпека українських кордонів... Завданням Держприкордонслужби є забезпечити всі технічні варіанти і рішення для того, щоб безвізовий режим став реальністю вже в 2016 році", - зазначив прем'єр.

"До завдань Державної прикордонної служби входить уніфікація наших електронних систем контролю з системами Інтерполу для того, щоб дати можливість на основних пунктах пропуску вже в вересні місяці перевіряти по базах даних будь-якого громадянина, який перетинає державний кордон України на предмет того, чи він є в розшуку Інтерполу, чи немає" , - сказав він.

За словами Яценюка, у вересні мають підключити до системи контролю Інтерполу 49 пунктів пропуску.

"За цих кілька місяців нами побудовано вже сотні кілометрів протитанкових ровів, 50 веж, близько 400 км контрольно-слідувальних смуг. Далі Україна будує якісний модернізований кордон, який дасть можливість тримати контроль над українсько-російським кордоном, забезпечувати територіальну цілісність і незалежність України", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування