Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти керівника підприємства порушили справу, бо не дав вантажівки військовим

Понеділок, 15 червня 2015, 14:33

На Житомирщині працівники Служби безпеки України й міліції викрили факт невиконання державного мобілізаційного замовлення керівником одного з місцевих підприємств.

Як повідомляє СБУ, підприємство мало надати автотранспорт для потреб "антитерористичної операції", відповідно до чинного законодавства.

Наряди на постачання вантажних автомобілів співробітники військового комісаріату вручили голові правління цього виробництва ще в липні 2014 року.

Посадовець для ухилення від виконання мобілізаційного замовлення надав підроблену довідку, згідно з якою потрібна українським військових техніка начебто перебуває в неробочому стані, заявляють в СБУ.

У ході перевірки співробітники СБУ з’ясували, що на момент отримання нарядів автомобілі були справними та працювали на виробництві.

Голові правління підприємства повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. У СБУ називають його "саботажником мобілізації".

Матеріали досудового розслідування правоохоронці направили до суду.

Зазначимо, що санкція ч. 1 ст. 366 КК (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) - штраф до 250 неоподатковуваних мінімумів чи обмеження волі на строк до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування