Порошенко: розробки волонтерів для армії почнуть тестувати за 2-3 тижні

Понеділок, 15 червня 2015, 15:54

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що розроблені волонтерами прибори нічного бачення, системи управління артилерійським вогнем та дрони скоро почнуть використовувати в армії.

Про це він заявив в ході огляду виставки інноваційних розробок Мережевого кластеру високих технологій, повідомляє його прес-служба.

Порошенко пообіцяв, що всіляко сприятиме тому, щоб ці розробки в найкоротший термін почали використовуватися у військах.

"Я хотів би зробити все можливе, щоб спростити відстань від того, коли ідея з’являється, виробляється перший практичних зразок і до застосування цих технологій у військах", – сказав він.

Порошенко заявив, що робиться все, щоб на серійне виробництво були поставлені прибори нічного бачення, системи управління артилерійським вогнем, вдосконалення системи захисту комунікацій та дрони, захищені від систем радіоелектронної боротьби.

"Ми домовилися, що протягом 2-3 тижнів ми побачимо перші випробування цих розробок", – заявив Порошенко.

Президенту показали на виставці безпілотники, броньовані машини, радіостанції і радіоелектронний сканеру ефіру, модернізовані прилади нічного бачення бойових машин, розвідувально-ударний комплекс "Кропива".

Як відомо, Мережевий кластер високих технологій – це громадська спілка приватних hi-tech компаній, які займаються розробками подвійного призначення для армії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування