Порошенко підтвердив, що хоче звільнити Наливайченка

Понеділок, 15 червня 2015, 21:00

Президент Петро Порошенко підтвердив, що хоче звільнити Валентина Наливайченка з посади голови СБУ, і попросив фракцію підтримати його рішення.

Про це він сказав на засіданні фракції БПП, повідомляє "Українській правді" поінформоване джерело.

Згідно з інформацією, президент сказав, що запропонував Наливайченкові посаду голови Служби зовнішньої розвідки. Водночас, за словами Порошенка, в суботу Наливайченко підтвердив, що йде з посади в СБУ.

"Депутати від "УДАР" запропонували заслухати Наливайченка на фракції, на що Порошенко сказав, що ніхто не заважає депутатам зустрічатися з Наливайченком, коли їм цього захочеться", - зазначив співрозмовник УП.

Як відомо, 14 червня радник голови СБУ Маркіян Лубківський написав на своїй сторінці в Facebook, що Адміністрація президента не відпустила Наливайченка у США через необхідність піти на допит у Генпрокуратуру.

Предметом допиту стала заява Наливайченка від 12 червня про те, що колишній заступник генпрокурора отримував злочинні доходи від нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де з початку минулого тижня триває ліквідація пожежі, і навіть був фактично її співвласником.

В понеділок перед допитом Наливайченко назвав ім'я цього чиновника – мова йде про колишнього заступника генпрокурора Віталія Яреми Анатолія Даниленка. Глава СБУ також анонсував його затримання у вівторок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...