Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко на посаді глави СБУ зводив рахунки з комерційними конкурентами Фірташа - нардеп

Вівторок, 16 червня 2015, 03:37

Фірташ захопив одне з підприємств американського бізнесмена, а Служба безпеки допомагала олігарху усунути конкурента, заборонивши йому в’їзд в Україну.

Про це у своєму блозі на Українській правді пише народний депутат Сергій Лещенко, посилаючись на документи СБУ.

Зокрема, ідеться про бізнесмена-громадянина США, якому рішенням СБУ було заборонено в'їзд до України. Прізвище цієї людини не розголошується, оскільки воно міститься в документах під спеціальним грифом.

Сталося це 25 липня 2014 року, коли бізнесмен прилетів до "Борисполя", а співробітники Державної прикордонної служби відмовили йому в перетинанні кордону України, без повідомлення причини для заборони.

Згодом СБУ на лист адвоката повідомила, що інформація, яка слугувала підставою для прийняття рішення про заборону в'їзду в Україну, є державною таємницею.

При тому, що підприємець відповідно до закону "Про іміграцію" мав пільги для в'їзду в Україну як особа, яка здійснила іноземну інвестицію в економіку України на суму понад 100 тисяч доларів.

Насправді, американському громадянину було відмовлено у в'їзді, оскільки Фірташ захопив одне з підприємств громадянина США, а Служба безпеки допомагала олігарху усунути конкурента, вважає депутат.

 клікніть, щоб збільшити

Зрештою, як він з’ясував за матеріалами цієї справи, бізнесмена не пускали в Україну, оскільки він проходить по кримінальній справі, яка взагалі не належить до сфери відання СБУ. Хоча, навпаки, СБУ мала би всіляко заохочувати його приїзд, аби допитати по справі.

Як повідомлялось, президент Петро Порошенко підтвердив, що хоче звільнити Валентина Наливайченка з посади голови СБУ, і попросив фракцію підтримати його рішення.

У той же час Віталій Кличко заявивив, що депутати "УДАРівці" з фракції БПП не голосуватимуть за відставку нинішнього голови СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...