Ердоган передав Путіну доповідь про порушення прав людини в Криму

Вівторок, 16 червня 2015, 06:08

Повернувшись до Туреччини з Баку президент  Ердоган повідомив, що на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним передав йому доповідь про порушення прав людини в Криму, підготовлений турецькою делегацією.

Про це повідомляє російська служба Телерадіокомпанії Туреччини TRT.

"Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який відвідав Баку в рамках Європейських ігор, провів переговори з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Ердоган у заяві, з якою він виступив, повертаючись до Туреччини, вказав, що доповідь турецької делегації про проблеми кримських татар була передана Путіну", - йдеться в повідомленні.

Доповідь була підготовлена ​​неофіційною турецькою делегацією на чолі з професором Зафер Ускюль, відправленої в Крим спеціально для вивчення порушень прав людини в республіці.

Під час 4-денного візиту делегація провела переговори з представниками Меджлісу кримськотатарського народу, ЗМІ, духовними особами, членами неурядових організацій, а також з простими громадянами. Ускюль підкреслив, що весь час, поки проводилися ці роботи, нинішнє керівництво Криму переслідувало членів делегації.

"Було ясно, що вони не бажали, щоб ми зустрічалися з опозиційно налаштованими людьми. Вони не залишали нас ні на хвилину. Нас весь час супроводжували представники керівництва", - розповів Ускюль.

За словами професора, делегація встановила в Криму безліч порушень прав людини, пов'язаних зі свободою слова, судовими питаннями, освітою, недоторканністю майна та житла.

Основні тези доповіді: "Проблеми з житлом і громадянством", "Татарська мова - офіційна тільки на словах", "Конфісковано майно Меджлісу і фондів", "Заборона на діяльність ЗМІ", "Обшуки будинків, медресе і мечетей", "Розслідування справ про зниклих безвісти та викрадених татар неефективні", "Немає плану для вирішення проблем".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування