У Сумах стався вибух в офісі "Свободи". У партії вбачають теракт, міліція заперечує

Вівторок, 16 червня 2015, 09:27

У Сумах близько 3:05 ночі на 16 червня стався потужний вибух у партійному офісі ВО "Свобода", після чого там почалася пожежа.

На місце події приїхали співробітники ДСНС, які швидко загасили пожежу, повідомляє місцеве видання 0542.ua.

Ніхто не постраждав, але вогонь знищив комп'ютерну техніку, меблі й агітаційну літературу, повідомляє ГУ МВС у Сумській області.

Від ударної хвилі в будівлі навпроти розбилися вікна, а частина меблів, які були в офісі, опинилися на вулиці. Кафе, сусіднє з офісом політичної партії, не постраждало: у будівлі дуже товсті й міцні стіни.

Вибух у сумській "Свободі". Фото 0542.ua

Перші версії правоохоронців говорили про теракт. Однак після того, як експерти провели огляд місця пожежі, міліціонери "категорично заявили, що про терористичний акт не може бути й мови", зазначає 0542.ua.

"За попередніми висновками експертів, загоряння сталося всередині приміщення. Його причиною могло стати замикання електропроводки", - повідомляє міліція.

Вибух у Сумах

Аби запобігти людським жертвам і поширенню вогню на квартири сумчан, які розташовувались на другому поверсі, правоохоронці викликали пожежних і організували евакуацію жителів будинку.

Міліціонери опитали свідків, охоронців установи, розташованих на прилеглій території, переглянули відео з камер спостереження.

За словами начальника УМВС області полковника міліції Анатолія Річкаля, всі опитані громадяни стверджують, що не бачили сторонніх осіб в цей час поблизу офісу.

За його словами, це фактично виключає версію того, що всередину могли закинути вибухонебезпечний предмет, тобто загоряння сталося всередині приміщення.

"За попередніми висновками експертів, причиною загоряння могло стати коротке замикання на електрощитовій. До того ж, там знаходилось понад 10 літрів фарби, після займання якої і міг статися вибух. Проте остаточні висновки можна буде робити тільки по результатам призначених нами експертиз", - сказав Річкаль.

Вибух в офісі "Свободи" у Сумах

За даним фактом міліція розпочала кримінальне провадження за статтею ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Партія "Свобода" заявляє, що її офіс у Сумах "вщент вигорів – було знищено всю оргтехніку, документи та меблі", вхідні двері відкинуло від офісу на 6-10 метрів.

"Свободівці" відкидають версію про те, що вибух могла спричинити пожежа, яка почалася через коротке замкнення у електрощитку.

"Там нещодавно було зроблено ремонт і змінені усі електродроти та щитову, окрім того, на ніч приміщення повністю знеструмлюється. Ба більше, версія про те, що вибухнула фарба й уайт спірит, є безглуздою – обох рідин було не більш як пів банки", - пояснюють у парті.

У "Свободі" впевнені, що "мав місце теракт".

"До того ж, за словами очевидців, спочатку стався вибух, а вже потім - пожежа, що підтверджує цю версію", - заявляє партія.

Сумські "свободівці" готують заяви до правоохоронних органів і будуть контролювати розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування