У БРСМ заперечують причетність екс-заступника Яреми до компанії

Вівторок, 16 червня 2015, 10:07

Директор Департаменту стратегічного маркетингу компанії "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук спростував причетність колишнього заступника генпрокурора Анатолія Даниленка до діяльності компанії.

Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода.

"Даниленко не може мати ніякого відношення до нашої компанії, оскільки ми проти нього виходили з мітингом", - сказав Мельничук.

Він також заперечив будь-яку діяльність екс-заступника генпрокурора як таку, що може бути названа незаконною, оскільки компанія може надати всі документи, які засвідчують легальність усіх здійснюваних нею процедур ввезення чи купівлі нафтопродуктів.

"Як він (Даниленко – ред.) міг кришувати якусь діяльність, скажімо, злочинну, якщо ми можемо надати всі документи про завезення на територію України нафтопродуктів, щодо купівлі у компаній, які завозять ці нафтопродукти сюди, і щодо всіх сплачених активів?", – сказав Мельничук.

Сам колишній заступник генерального прокурора Анатолій Даниленко напередодні також виступив на кількох телеканалах із заявами, що він заперечує причетність до нафтобази під Васильковом

Даниленко заявив, що ні він сам, ні його родина ніколи не мали стосунку до цієї компанії і взагалі до нафтового бізнесу чи заправок, і він готовий будь-коли дати такі свідчення в Генпрокуратурі.

Як відомо, увечері 8 червня під Васильковом виникла пожежа на нафтобазі мережі АЗК "БРСМ-Нафта", яку пов'язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицким.

12 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив перед Кабінетом міністрів, що на підприємствах мережі "БРСМ-Нафта" змішували бензин із присадками й добавками, і цю діяльність покривали представники органів державної влади та силових структур.

А 15 червня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що вимагає від Генеральної прокуратури дозволу на затримання екс-заступника генпрокурора Анатолія Даниленка у справі про незаконну діяльність нафтобази компанії "БРСМ-Нафта" на Київщині.

Після цього Наливайченко викликали на допит до Генпрокуратури.