ГПУ vs СБУ: Сакварелідзе запевняє, що повістка Наливайченку - це не помста

Понеділок, 15 червня 2015, 11:49

Виклик голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка на допит в Генпрокуратуру не означає, що між цими відомствами є яке-небудь протистояння.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, передає Інтерфакс-Україна.

"Ніякого протистояння немає, прокуратура і СБУ працюють дуже синхронно. Іноді є якісне спільне співробітництво, іноді є якісь промахи, але робота ця системна - тут немає ніякого протистояння", - заявив Сакварелідзе журналістам у понеділок.

При цьому він відмовився давати оцінку діям Наливайченка в тому плані, що він спочатку публічно заявив про підозру у скоєнні злочину одного із екс-заступників генпрокуратури у справі про використання нафтопродуктів з нафтобази у Василькові, а потім поставив до відома Генпрокуратуру. "Це питання передбачає політичну оцінку. Я цього робити не хочу", - сказав Сакварелідзе.

Як повідомлялося, 12 червня Валентин Наливайченко на брифінгу заявив, що колишній заступник генпрокурора отримував "злочинні доходи" від нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де з початку минулого тижня триває ліквідація пожежі, і навіть був фактично її співвласником. При цьому Наливайченко не уточнив ім'я цього заступник генпрокурора.

14 червня радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що Наливайченко отримав повістку від слідчого Генеральної прокуратури України, у зв'язку з чим не буде присутній в США 16-17 червня, де на засіданнях Сенату і Конгресу повинен був представити докази російської агресії проти України.

У понеділок, 15 червня, стало відомо, що йдеться про заступника колишнього генпрокурора Віталія Яреми Анатолія Даниленка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News