У ГПУ вважають, що Наливайченко приїжджав до слідчих, щоб попіаритися

Вівторок, 16 червня 2015, 18:42

Генпрокуратура назвала приїзд керівника СБУ Валентина Наливайченка до головного слідчого управління ГПУ "медійною складовою".

Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій у вівторок ввечері.

У ГПУ вважають, що приїзд Наливайченка разом із спецпідрозділом СБУ "Альфа" начебто для затримання "фігурантів кримінальних проваджень" "викликає щонайменше здивування і нерозуміння доцільності подібних кроків".

"Генеральна прокуратура 16 червня 2015 року не викликала голову Служби безпеки на додатковий допит або для участі у будь-яких слідчих діях", - заявили у відомстві.

"Проведена акція має більш медійну складову і не сприятиме реальному розслідуванню резонансних кримінальних проваджень", - сказано у повідомленні.

Як відомо, у вівторок Наливайченко прибув до головного слідчого управління ГПУ, але не заходив до будівлі, і поспілкувався з журналістами на вулиці.

Мету свого візиту він чітко пояснити не зміг.

14 червня радник голови СБУ Маркіян Лубківський написав на своїй сторінці в Facebook, що Адміністрація президента не відпустила Наливайченка у США через необхідність піти на допит у Генпрокуратуру.

Предметом допиту стала заява Наливайченка від 12 червня про те, що колишній заступник генпрокурора отримував злочинні доходи від нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де з початку минулого тижня триває ліквідація пожежі, і навіть був фактично її співвласником.

В понеділок перед допитом Наливайченко назвав ім'я цього чиновника – мова йде про колишнього заступника генпрокурора Віталія Яреми Анатолія Даниленка. Глава СБУ також анонсував його затримання у вівторок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...