Поліція Берліна підтвердила затримання Тимонькіна

Вівторок, 16 червня 2015, 18:54

Поліція Берліна підтвердила затримання українського громадянина 63 років, обвинуваченого в участі в кримінальному угрупованні і завданні збитку бюджету України у розмірі 281 млн.

Таку відповідь отримав "Укрінформ" на запит про те, чи можуть там підтвердити затримання Бориса Тимонькіна.

"У неділю в 14.40 (за берлінським часом) затримано громадяниня України 63 років, якого обвинувачують в участі в кримінальному угрупованні і завданні збитку бюджету України у розмірі 281 млн євро", - йдеться у відповіді поліції Берліна.

За прийнятою практикою, прізвище затриманого не називається.

Додатково з анонімних джерел кореспонденту "Укрінформу" вдалося дізнатися, що справу Тимонькіна веде прокуратура Бранденбурга (федеральна земля Німеччини). Банкіра затримали в берлінському аеропорту "Шенефельд", коли він прилетів із Стамбула.

У Міністерстві внутрішніх справ України також підтвердили факт затримання Тимонькіна.

"В неділю Тімонькіна було затримано. Сьогодні німецький суд ухвалив рішення про доекстрадиційний арешт", - сказав директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Затримання було проведено у відповідь на запит ГПУ з екстрадиції Тимонькіна, який перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу за обвинуваченням у відмиванні грошей.

Наразі Генпрокуратура України має підготувати правові документи на екстрадицію, яка може бути здійснена на основі Європейської конвенції про видачу правопорушників.

За допомогою до українських консульських працівників Тимонькін поки не звертався.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...