Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розповів, що ще потрібно зробити для безвізового режиму

Середа, 17 червня 2015, 00:24

Президент Петро Порошенко провів нараду щодо виконання Україною вимог для введення Європейським Союзом безвізового режиму для українських громадян.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко поставив завдання до 17 серпня підготувати оновлений звіт про виконання рекомендацій Європейської комісії.

Він також підкреслив, що робота над безвізовим режимом повинна бути пріоритетом усіх гілок влади.

 "Завдання, які стоять перед нами, які записані в план є абсолютно чіткими і конкретними", - заявив президент.

"Виконання плану вимагає чіткої і злагодженої роботи Уряду, Верховної Ради, профільних відомств і РНБО, особливо в прийнятті та впровадженні низки законів", - вважає глава держави.

Порошенко висловив надію, що "левову частку цих питань можна вирішити ще під час цієї сесії парламенту".

За його словами, в першу чергу необхідно вирішити питання створення моделей первинної ідентифікації фізичних осіб та інтегрованого управління кордоном, який передбачає включення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу.

Також слід вирішити питання покращення умов мігрантів та біженців і виробити єдиний підхід для реформування системи правоохоронних органів.

Президент висловив сподівання, що вже на цьому тижні Верховна Рада прийме ряд законів щодо змін до закону про прокуратуру, закони про національну поліцію та реформування правоохоронних органів.

"Просив би разом з СБУ приділити максимальну увагу впровадженню нормативно-правового регулювання у сфері захисту свідків", - заявив Порошенко, звертаючись до глави МВС Арсена Авакова.

Крім того, глава держави поставив завдання максимально швидко запустити роботу Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з попередження корупції, спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Президент також позитивно оцінив звільнення голови Державної міграційної служби, відзначивши, що найближчим часом буде призначений досвідчений фахівець.

"Глава держави очікує стратегічного бачення розвитку державної міграційної політики, а також посилення функціональних можливостей Державної міграційної служби в сфері виявлення та протидії нелегальній міграції та ефективної співпраці з профільними відомствами держав-членів ЄС", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...