Бойовики отримали підкріплення, пробираються в Артемівськ і Дзержинськ - ІС

Середа, 17 червня 2015, 11:11

У Донецьку бойовики отримали танки й перегруповують артилерію, у Луганську – накопичують бронетехніку, на Артемівському напрямку – посилюють мінометників.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 17 червня у Facebook.

"Зафіксовано переміщення від Харцизька на Іловайськ групи бойовиків (до 50 осіб) із 5 БМП (2- БМП-1 і 3 БМП-2) і 2 "Уралами", - пише він.

Також інформатори ІС зафіксували перекидання в Донецьк змішаної групи з 8 танків, 8 САУ (6 САУ 2С1 "Гвоздика" і 2 САУ 2С3 "Акація"), 25-26 одиниць ББМ.

"У Київському районі Донецька супротивник проводить перегрупування артилерії. Гармати по 2-3 од. перекидаються частково в Петровський район Донецька, частково – на південний напрямок. В основному перекидаються 122-мм гармати Д-30, зафіксовано також перекидання 4-гарматної батареї 152-мм гаубиць 2А65 "Мста-Б", - повідомляє Тимчук.

У Луганську бойовики далі накопичують бронетехніку: у Кам’янобродському районі, район колишнього ЗРП, зосереджено близько 25 танків різного ступеню боєздатності й 32-34 ББМ. Упродовж останньої доби на дану "базу" з південного напрямку прибуло ще 4 танки й 2 БТР-80.

На Артемівському напрямку зафіксовано посилення мінометних груп бойовиків 122-мм артилерією. Зокрема, у районі Новгородського з’явився артдивізіон 2-батарейного складу, усього 8 гармат калібром 122-мм.

Артемівськ і Дзержинськ (територія, контрольована силами АТО) відзначається масове "повернення" під виглядом мирних громадян бойовиків, що воювали в "арміях ДНР і ЛНР". На "повернення" бойовиків місцева влади й правоохоронці не реагують", - зазначає також Тимчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування