Суд Єкатеринбурга залишив українця Скирту під арештом на 2 місяці

Середа, 17 червня 2015, 12:51

Українець Сергій Скирта, заарештований в Єкатеринбурзі та звинувачений російською владою в промисловому шпигунстві, залишиться під вартою ще як мінімум на два місяці.

Про це повідомили в середу в міському суді Єкатеринбурзі, передає ТАСС.

"Термін ув'язнення під варту продовжений ще на два місяці, до серпня", - сказав представник суду. В управлінні ФСБ по Свердловській області цю інформацію підтвердили.

Відносно громадянина України Скирти порушено кримінальну справу за статтею КК РФ "Незаконне отримання та розголошення відомостей, що є комерційною, податковою або банківською таємницею".

За версією слідства, Скирта збирав науково-технічну інформацію про діяльність російських підприємств, зокрема, "Уральського турбінного заводу" (УТЗ).

Під час затримання в лютому, як стверджує російська сторона, при ньому були виявлені креслення і документи з грифом "Комерційна таємниця" УТЗ. За висновком підприємства, передача зазначеної документації іноземній стороні була здатна завдати російському виробнику збитків на сотні мільйонів рублів.

У прес-службі УФСБ заявляють, що Скирта дав свідчення про здійснення протиправної діяльності.

"Сам Скирта під час затримання сказав, що працює на українсько-білоруському підприємстві" Укртехносинтез "(входить в концерн" Укрросметал "). Співробітники ФСБ знайшли при ньому візитки з логотипом концерну та інші папери, що підтверджують його причетність до" Укрросметал ". Проте, на підприємстві спростували, що Скирта є їх співробітником ", - пише ТАСС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування