Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: документи на перепустку в АТО можна надсилати електронною поштою

Середа, 17 червня 2015, 15:46

Служба безпеки розпочинає он-лайн прийом документів на видачу перепусток через лінію розмежування.

Про це заявила речник СБУ Олена Гітлянська на брифінгу у середу.

За її словами, СБУ переходить в он-лайн режим видачі перепусток через лінію розмежування.

"Від сьогоднішнього дня ми відмовляємось від паперових перепусток, вони необов’язкові, але люди, які вже мають паперові перепустки, можуть їх пред'являти. Ми переходимо в електронний режим видачі перепусток", - сказала вона.

За її словами, цієї п’ятниці буде презентовано єдиний портал обробки даних, зареєструвавшись на якому кожна людина зможе отримати персональний номер, і за цим номером відстежувати стан своєї заяви.

У разі отримання дозволу, людина зможе перетинати визначені пропускні пункти лише на підставі пред’явлення свого паспорту.

Діюча система, за словами Гітлянської, залишиться для людей, які не мають доступу до інтернету. В разі відсутності цього доступу, людина зможе подавати паперові документи на КПП в звичайному режимі, а потім через 10 днів отримати на КПП відповідь.

"Таким чином, ми плануємо спростити процес видачі перепусток, ліквідувавши чергу, а також позбутися корупційної складової, оскільки від процесу прибираються чиновники, які видають перепустки", - сказала вона.

Вона також зазначила, що документи можна подавати з цього дня.

"Від сьогодні можна надсилати документи на електронні адреси, які є на сайті СБУ. З п'ятниці почне працювати єдиний портал обробки даних", - сказала Гітлянська.

Надсилати документи можна за адресами: kramatorsk@atc.ssu.gov.ua; starobelsk@atc.ssu.gov.ua; velykanovosilka@atc.ssu.gov.ua; artemivsk@atc.ssu.gov.ua; mariupol@atc.ssu.gov.ua.

За словами Гітлянської, спеціальні шатли допомагатимуть переправляти літніх людей та людей з обмеженими можливостями від лінії розмежування вглиб підконтрольної українській владі території.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування