Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко пропонує конфісковувати товари, які ввозять в зону АТО з порушеннями

Середа, 17 червня 2015, 23:21

Президент Петро Порошенко вніс до Ради проект закону, яким пропонує доповнити українське законодавство статтями про порядок переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті парламенту, відповідний законопроект №2109а був внесений Порошенком в середу, 17 червня.

Згідно з текстом законопроекту і супровідними документами до нього, глава Української держави пропонує доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею "Порушення порядку переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції".

Так, частина перша цієї статті - порушення порядку переміщення товарів у район або з району проведення АТО - передбачає накладання штрафу на осіб, що переміщують такі товари, в розмірі від 10 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів.

"Такі самі дії, здійснені особою, яка впродовж року зазнавала адміністративного стягнення за порушення, передбачене частиною першої цієї статті, спричиняють накладення штрафу на осіб, що переміщують такі товари, в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів", - зазначено в тексті законодавчої ініціативи.

Окрім цього, Порошенко пропонує доповнити закон "Про боротьбу з тероризмом" статтею, за якою "переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції здійснюється в порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів за поданням Служби безпеки".

Як відомо, неоподатковуваний мінімум доходів громадян - грошова сума розміром у 17 грн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...