ІС: Ситуація в Мар’їнці все більше схожа на ситуацію в ДАП

Четвер, 18 червня 2015, 09:57

На Донбасі почастішали спроби бойовиків наступати за низкою напрямків, із вечора 16 червня до ранку 18 червня вони здійснили не менше 5 спроб прориву оборони українських військ у районі Мар’їнки.

При цьому бойовики масовано обстрілювали позиції сил АТО, пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"На даний момент ситуація в даному районі усе більше нагадує ситуацію в районі Донецького аеропорту (ДАП) під час його захисту українськими військами взимку 2014/2015 рр, коли терористи зосередили значні сили для обстрілів позицій сил АТО й уживали постійні атакуючі дії", - заявляє Тимчук.

"У ніч із 16 на 17 червня бандформування спробували виконати завдання, виконання якого провалили вдень 3-го червня, під час масштабного штурму Мар’їнки", - пише він.

За даними ІС, з настанням сутінків тактична група супротивника чисельністю 100-120 осіб зосередилася в районі радгоспу, друга група (до 50 осіб) концентрувалася з боку Олександрівки.

"Одночасно до "нейтральної смуги" підійшло три танки Т-72Б терористів, які вели обстріли позицій сил АТО ОФ-снарядами, почергово виходячи на дальність прямого пострілу й потім відходячи на вихідний рубіж. Після порівняно нетривалого обстрілу (кожен із танків випустив від 10 до 15 снарядів), бойовики почали обстріл позицій українських військ зі 120-мм мінометів, прикриваючи відхід танків", - пише Тимчук.

"Після відходу бронетехніки бойовики почали атаку (намагаючись вийти на фланги підрозділів українських військ), яку було зупинено щільним автоматно-кулеметним вогнем, вогнем АГС-17 і 82-мм мінометів сил АТО", - повідомляє він.

Також особливу активність бойовиків в останню добу зафіксовано на Артемівському напрямку.

Зафіксовано застосування бойовиками в районі Троїцького РСЗО типу 9П132 "Град-П", снаряди для яких бойовики підвозять на автомобілях типу "УАЗ". Одночасно в цьому районі супротивник застосував і РСЗО БМ-21 "Град".

Південніше Донецька (у районі Гранітного й Старогнатівки) бойовики масово застосовували 122-мм артилерії й 120-мм мінометів

У районі Щастя й Станиці Луганської бойовики стріляли з піхотного озброєння, зафіксовано активність їхньої ДРГ.

У районі Тошківки, Новотошківки, Кримського й Трьохізбенки бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО із застосуванням гранатометів типу СПГ-9 "Спис", АГС-17, також застосовувалася 152-мм артилерія.

Тим часом, на Горлівку через Єнакієве проїхала колона: 15 КамАЗів/Уралів тентованих, дві 122-мм гаубиці Д-30 на причепі, 2 МТ-ЛБ.

Між Обільним і Старобешевим проїхали на Донецьк 6 БМП-2, імовірно, після ремонту. У Київський район Донецька з боку Макіївки прибуло 7 танків у супроводі автомобілів "поліції ДНР", 1-го Уралу зі ЗУ-23-2 і 4 КамАЗами.

У Луганськ прибуло 5 танків і дві БМП-2, установка ЗРК "Стріла-10М". Між Лутугиним (під Луганськом) і Новофедорівкою вбік Красного Луча перекинули підрозділи 152-мм САУ 2С3 "Акація" у супроводі 2-х БТР-80.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...