Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Московський суд відхилив апеляцію Сенцова щодо арешту

Четвер, 18 червня 2015, 12:20

Московський міський суд РФ розглянув апеляційну скаргу захисту українського режисера Олега Сенцова на продовження запобіжного заходу і залишив чинним арешт до 11 липня.

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе, що представляє інтереси Сенцова, пише "Газета.ru"

Раніше справу режисера, активыста Антимайдану Олега Сенцова було відправлено в суд Генпрокуратурою Росії.

Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Криму, а також незаконному обороті зброї. Сенцов був затриманий в Сімферополі в травні 2014 року.

Як повідомлялося, російська влада включила до "групи Сенцова" історика Олексія Чирнія, Олександра Кольченка, юриста Геннадія Афанасьєва, а також розшукуваних Циріля, Боркіна, Зуйкова і Асанова.

Слідство стверджує, що ця група за вказівкою Сенцова підпалила будівлі "Російської громади Криму" 14 квітня і місцевого відділення "Єдиної Росії" 18 квітня 2014. Тоді було завдано незначного збитку, у першій будівлі обгоріли двері, у другій - вікно.

Афанасьєв і Чирній після арешту пішли на "співпрацю" зі слідством і визнали провину - суд засудив кожного з них до 7 років колонії суворого режиму.

Сенцов і Кольченко заперечують всі звинувачення, наполягають, що справу проти них сфабриковано. Вони також підкреслюють, що справа не може розглядати російський суд, оскільки вони є громадянами України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування