У Франції заарештували рахунки найбільших російських пропагандистів

Четвер, 18 червня 2015, 16:09

Французькі пристави наклали арешт на рахунок представництва міжнародного інформаційного агентства "Россия сегодня" у Франції.

Про це в четвер заявила головний редактор агентства Маргарита Сімоньян, повідомляють "РИА Новости".

"Арешт був накладений на наш рахунок у Франції. Що стосується інших країн, то після ситуації у Франції компанія подбала про те, щоб вжити заходів щодо недопущення зупинки там роботи радіо- і онлайн-мовлення", – сказала Сімоньян.

У свою чергу видання "Газета.ру" з посиланням на свої джерела повідомляє, що під арешт також потрапило майно корпунктів російського держагентства ТАСС в Бельгії та Франції. Прес-служба агентства підтвердила факт арешту, але не уточнила подробиць.

"З цього питання ми ведемо роботу в рамках загальної політики держави", – відзначили в прес-службі агентства.

Як відомо, у середу російське майно було заарештоване в Бельгії, в четвер – у Франції. Арешти проводяться за позовом колишніх акціонерів нафтової компанії ЮКОС, які відсудили у Росії понад 50 мільярдів доларів за незаконну націоналізацію.

Глава російського Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв стверджує, що арешти неправомірні і будуть оскаржені.

Найбільшими активами агентства "Россия сегодня" є агентство "РИА Новости" і міжнародний телеканал Russia Today. Керівником "России сегодня" є головний російський пропагандист Дмитро Кисельов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування