Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія значно збільшила активність військових польотів усюди – генсек НАТО

П'ятниця, 19 червня 2015, 09:43

У НАТО констатують наростання активності військової авіації Російської Федерації поблизу кордонів Альянсу.

"Наразі російська військова авіаційна активність поблизу кордонів НАТО зросла в кількості та складності", - заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у інтерв’ю УНІАН

"Росія значно збільшила масштаб, кількість і спектр військових польотів на більшій частині земної кулі, у тому числі, бомбардувальників з ядерними можливостями", - додав він.

"У 2014 році авіація союзників піднімалася у повітря більш ніж 400 разів, щоб перехопити російські літаки по всій Європі. Це значно більше, ніж у попередні роки. В цьому році авіація союзників піднялася у повітря вже понад сто разів у відповідь на російську авіаційну діяльність", - сказав Столтенберг.

При цьому він вкотре наголосив, що розширення НАТО не є загрозою для Росії, а РФ "не має права вето на будь-який український підхід до НАТО".

"Втім, вже довгий час російські військові літаки порушують європейський повітряний простір і літають без сигналів, створюючи небезпечну ситуацію для цивільної авіації", - наголосив генсек НАТО.

Він не захотів "спекулювати щодо російських мотивів". "Тільки російська влада знає, що намагається довести цими навчаннями", - сказав також генсек НАТО.

"Але, в цілому, в останні роки російська військова діяльність стала більш напористою. Звичайно, Росія має право здійснювати свої військові навчання. Але важливо, особливо, у важкі часи, бути прозорим і передбачуваним щодо такої діяльності, аби уникнути непорозумінь", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування