Нові ділянки на Донбасі перестають бути "спокійними" - Тимчук

П'ятниця, 19 червня 2015, 10:03

На Донбасі бойовики ведуть наступальні дії за низкою напрямків, за останню добу активність зросла й на тих ділянках, які вважалися відносно "спокійними" з лютого.

Про це пише координатор групи "інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 19 червня у Facebook.

У районі Мар’]нки бойовики штурмували позиції сил АТО, щоб "зав'язати бої за населений пункт".

"Використовуючи яr прикриття вогонь ствольної артилерії (122-мм і 152-мм) і мінометів (82-мм і 120-мм) піхотні групи супротивника намагаються зближатися з передовими позиціями українських військ з метою нав'язати близький вогневий бій (на дистанції менше 200 метрів)", - пише Тимчук.

За добу бойовики використовували там 4 танки, 2 БМП-2 і 2 БТР-80. Сили АТО пошкодили один Т-72Б та один БТР бойовиків.

У районі Пісків, Опитного й Водяного активно "працювали" артилерійські й ракетно-артилерійські засоби ураження. Бойовики застосовували бронетехніку (5-6 одиниць), яка вела обстріли Водяного з "нейтральної смуги".

У районі Гранітного й Степового бойовики застосували мобільні установки ЗУ-23-2 і 82-мм міномети на транспортних платформах, кілька разів вели вогонь із крупнокаліберних кулеметів.

На Приморському напрямку бойовики вели обстріли позицій сил АТО в районі Широкиного зі 122-мм артилерії, 120-мм мінометів і АГС-17.

Упродовж доби терористи вели обстріли н.п. Нелепівка й Новгородське зі 120-мм мінометів. Основна частина ударів припала на житловий сектор.

По Троїцькому (Артемівський напрямок) бойовики двічі завдавали удари зі 152-мм артилерії. На даний момент у цьому районі зосереджено два артдивізіони бойовиків (22-24 гармати ствольної артилерії обох основних калібрів).

Луганське, Світлодарськ і Миронівське також обстріляли як зі ствольної артилерії (122-мм), так і з мінометів (82-мм і 120-мм).

Вогневий удар із РСЗО БМ-21 "Град" бойовики завдали по позиціях сил АТО в районі Новотошківки.

Зі ствольної артилерії (122-мм) обстріляли позиції українських військ у районі Золотого. Там також намагалися обстріляти із близької дистанції із бронетехніки опорний пункт – застосували 6 БМП-2, один з них знищено внаслідок детонації БК.

Також знищено частину двох піхотних груп бойовиків, які вогнем зі стрілецьких озброєнь намагалися прикрити перегрупування своїх бронемашин.

У районі Сокольників, Кримського й Оріхового були бої. Під Кримським піхота бойовиків атакувала блокпости й намагалися вийти в тактичний тил сил АТО. Ці спроби відбито.

У районі Щастя бойовики вели вогонь із АГС-17 і крупнокаліберних кулеметів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування