У Донецьк і Мар’їнку з Росії завезли тренованих бойовиків - Тимчук

П'ятниця, 19 червня 2015, 11:01

У район Донецька перекинули 450-500 бойовиків, які пройшли підготовку в "навчальних таборах" у Криму й Ростові-на-Дону (РФ), заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За даними ІС, "частина бойовиків – жителі Донбасу, не менше 70% - найманці із громадян РФ, у т.ч. амністовані злочинці".

"Підрозділ (загальною чисельністю до 600 осіб, частина бойовиків, до 100 осіб, були вивантажені в Макіївці) прибув із території РФ на автобусах у супроводі близько 20 російських військовослужбовців", - пише Тимчук.

За даними ІС, техніку, зброю й спорядження для даної групи завезли в Донецьк раніше.

"У Донецьку бойовиків доправили в район Критого ринку, де вони були переодягнені в камуфляж без розпізнавальних знаків. Уже за кілька годин 2 посилені роти з даної групи (близько 220 осіб) було перекинуто в зону активних бойових дій у районі Мар’їнки", - повідомляє Тимчук.

У районі Пісків, Опитного й Водяного, за даними ІС, з'явилися "професійно підготовлені російські фахівці" як у сфері організації управління військами, так і в застосуванні різних родів військ і налагодження між ними взаємодії.

Через Стукалову Балку продовжують перекидати сили, різко посилюючи тактичну групу бойовиків у районі Обозного. Там уже розгорнуто близько 14 танків і 28-30 ББМ.

Північніше Луганська розгортається артилерія – орієнтовно змішаний дивізіон: 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" і гармати Д-30.

У смузі від Мосьпине до Комсомольського зосереджено 3 бронегрупи бойовиків (у кожній – від 30 до 35 танків і 55-60 різних ББМ), ще одна група – у районі південніше Тельманового (до батальйону, 18-20 танків і 26-27 ББМ).

Триває перекидання техніки й озброєнь через Алчевськ для Стаханівсько-Першотравневої групи бойовиків. За добу зафіксовано проходження 26 одиниць вантажного транспорту, а також 5 БМП-2, 2 БТР-80, 2 МТ-ЛБ із мінометами 120-мм і 4 танки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування