Нові правила перетину лінії розмежування різко підвищили ціни на проїзд

П'ятниця, 19 червня 2015, 14:34

Нові правила перетину лінії розмежування не спростили ситуацію.

Про це повідомляє сайт Маріуполя 0629.com.ua, журналісти якого випробували нові правила на собі.

Доїхати до Донецька на автобусах неможливо.

Таксі з Маріуполя до Донецька, яке до війни коштувало 55 грн з людини при вартості квитка на автобус - 37 грн, тепер обійдеться в 750 грн за одну людину або 3 тисячи повністю таксі.

На питання чи будуть проблеми на блокпостах "ДНР", таксист відповідає "Ваші гроші вас довезуть".

Під Волновахою на виїзді із АТО - черги. Фото: novosti.dn.ua

У свою чергу Новости Донбасса пишуть, що для виїзду із зони проведення АТО люди змушені чекати годинами в багатокілометрових чергах. Так, 18 червня на автотрасі в маріупольському напрямку поблизу блокпоста в місті Волновасі вишикувалася черга з 370 автомобілів. 

Під Волновахою на виїзді із АТО - черги. Фото: novosti.dn.ua 

Як повідомлялося 16 липня, набрав чинності новий тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей.

Згідно з новими правилами, забороняється перетин лінії зіткнення громадським пасажирським транспортом, за винятком нерегулярних перевезень окремих організованих груп людей (біженців, дітей для оздоровлення та відпочинку і т.д.), за наявності відповідного дозволу.

Також розширено перелік підстав для відмови у виїзді осіб з неконтрольованою території. Зокрема, якщо людина не змогла підтвердити мету свого в'їзду на контрольовану територію, їй буде відмовлено у виїзді з непідконтрольною території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування