Новий начальник Одеської облміліції вимагає зняти блокпости на в'їздах до Одеси

П'ятниця, 19 червня 2015, 19:37

Начальник Головного управління міліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе вимагає зняти блокпости на в'їздах до Одеси, а від охоронців - здати автомати.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"На посаді начальника одеського главку я перебуваю лише три дні та бачу, що тут багато чого треба змінити і зробити. Наразі є тотальна корупція, а співробітники міліції, які патрулюють вулиці зі зброєю, і блокпости на в'їздах в місто викликають тривогу в громадян. Люди не повинні боятися міліції, вони мають довіряти міліції і поважати закон, тому одна з перших моїх вимог - зняти блокпости і здати автомати в збройову кімнату", - заявив Лорткіпанідзе.

За його словами, особовий склад одеської міліції сприйняв його призначення позитивно. "Я з собою не взяв жодного грузина, всі призначення будуть проводитися серед співробітників української міліції", - наголосив Лорткіпанідзе.

Він зазначив, що прийняв українське громадянство і вважає себе патріотом України. Водночас сім'я головного міліціонера Одеської області залишилася в Грузії.

Лорткіпанідзе пообіцяв, що зробить все, щоб повернути довіру людей до міліції і громадян "нікому не давати грошей".

"Також звертаюся до своїх підлеглих: я розумію, що вам важко, зарплата низька, але це не виправдання для отримання хабара. Якщо хочете багато грошей - ідіть у бізнес, якщо бажаєте служити - служити чесно, а не висаджуйте авторитет працівників міліції", - підсумував він.

Як відомо, 16 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив особовому складу Головного управління МВС в Одеській області нового начальника - колишнього заступника міністра внутрішніх справ Грузії Лорткіпанідзе.

11 червня президент Петро Порошенко надав Лорткіпанідзе українське громадянство.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування